Средно училище в Силистра преряза лента след обновлението си

7/10/2019
На 7 октомври във фоайето на първия етаж в Средно училище „Никола Вапцаров“ Силистра с директор Калоян Нейков бе проведен своеобразен празник във връзка с  приключването на екологичен и обновителен проект, променил за две години средата за обучение в 27 класни стаи и 4 кабинета, както и всички фоайета и коридори.
 
Проектът стана възможен със спомоществователството на българката родом Албена Спърлинг от Фондация „Изворът на светлината“, дарила на всеки клас огромни тематични тапети с различно съдържание. Резултатът е  и благодарение на благотворителни инициативи на учениците и ръководството на училището, посредством които са събрани над 10 000 лева. Две седмици след края на учебната година учителите доброволно са останали на работа, за да се включат в продължаващите дейности по проекта. На подобен се радват 21 училища в страната, подпомогнати от фондацията на сем. Стърлинг, за да придобият неповторим изглед, създаващ уют и положителна атмосфера.
 
Празникът премина с участието на представители на властта: Илиян Великов – зам.- областен управител, д-р Мирослав Тодоров – зам.-кмет, в момента и.д. кмет, и д-р Габриела Миткова – началник на РУО на МОН.
 
За благодарност гостенката получи и подаръци – от името на училището това е копиe на каменен слънчев часовник от експозицията на РИМ Силистра, с изображение намитичният Орфей, който свири, а животните наоколо го слушат в захлас. От Областна администрация – албум с дестинации за туризъм в България и Румъния, вкл. в област Силистра. Община Силистра подари на училището две енциклопедии, издадени през последните години, като едната от тях е за Силистренска област.