Управителят на българската ротарианска общност се срещна с областния управител на Силистра

17/9/2019
В област Силистра своето официално посещение направи настоящият управител на ротарианска общност България (дистрикт 2482) Митко Минев – адвокат от град Велико Търново, представител на местния Ротари клуб, който отпразнува 80 години от своето създаване през 30-те години на миналия век.
 
Г-н Минев, чиято съпруга – също адвокат, е родом от Силистра, се срещна с областния управител Ивелин Статев, пред когото представи работата в 90-те клуба в страната, обединяващи близо 2 000 ротарианци, сред които и два от Крайдунавска Добруджа – Ротари клуб Силистра с настоящ президент Димитър Димитров, и Ротари клуб Тутракан.
 
Представителят на държавната власт разказа на госта за най-важните моменти от развитието на града и областта, вкл. в икономическия смисъл, както и за опита на властите в работата им с неправителствените организации. Г-н Статев подари на великотърновеца копие от известната римска шлем маска – един от най-редките и ценни експонати в колекцията на Регионален исторически музей Силистра. Гостът остави като подарък в Областна администрация Силистра екземпляр от първия алманах, представящ клубовете в българския ротариански дистрикт (област).