В Силистра представят проекта „Национален културно-туристически календар“

5/9/2019
На 10 септември 2019 г. (15 ч.) в Заседателната зала на Областна администрация Силистра на ул. „Добруджа” № 27 по инициатива на Национално сдружение на малкия  и средния бизнес в град Силистра ще гостува за работна среща с представители на общините от областта неговият председател Веселин Банковски, за да представи проекта „Национален културно-туристически календар“.
 
 Проектът активира стратегии, технологии и инструменти за дългосрочни регионални, тематични и бизнес партньорства, за осигуряване на повече български и чуждестранни туристи. Всичко това е във връзка с тематично, регионално и сезонно споделяне на събития, популяризиране и брандиране на туристически обекти, продукти, опит, добри практики, съпътстващи прояви и кампании. Слоган: „ВДЪХНОВЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ”.
 
Проект НКТК представя събития, дейности и прояви - за създаване на тематични културно-туристически дестинации, тематични зони, дни и седмици, туристически анимации, тематични туристически продукти и пакети, национални, регионални и местни инфо-турове, изложби, сувенирни, образователни, ПР и други кампании, структурирани в четири туристически профила.