Студентка отличничка на випуска във Филиал Силистра стана носител на наградата на областния управител

17/5/2019
В зала „Проф. Славчо Иванов“ по покана на доц. д-р Валентин Стоянов – директор във Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“, бе проведено тържество за края на учебната година. Студентите бяха приветствани от името на областния управител Ивелин Статев от заместник-областния управител Илиян Великов.
 
По подобен начин послания бяха предадени от заместник-председателя на ОбС Силистра Орлин Николов и от зам.-кмета на община Силистра Денка Михайлова. В рамките на празника бе научната сесия с доклади на общо 23 студенти и докторанти.
 
В тържеството участваха още като гости заместник-областният управител Стоян Бонев и дългогодишният директор на Филиал Силистра доц. д-р Илияна Горанова – почетен гражданин на Силистра.
 
Доц. дфн Тодорка Георгиева – преподавател във Филиал Силистра, държа слово на достъпен за аудиторията език с академично съдържание, подчертавщо духовния подвиг на светите братя Кирил и Методий, както и на техните ученици, и последователи.
 
От името на Областна администрация Силистра „Наградата на областния управител“, давана на студентката отличник, връчи заместник-областният управител г-н Великов.  Тази година неин адресат от „Випуск 2019“ стана Катрин Георгиева, завършила специалността „Педагогика на обучението по български и английски езици“.
 
Колежката й Ивелина Николова от специалността „Педагогика на обучението по български и румънски езици“ от името на община Силистра получи „Награда за студентка майка отличничка“, връчена от зам.-кмета Михайлова, която приветства присъстващите от името на кмета д-р Юлиян Найденов.