Национален хумористичен фестивал премина в село Сребърна

13/5/2019
Заместник-областният управител Илиян Великов представи Областна администрация Силистра заедно с представители на различни институции, участвайки в откриването на проведения в село Сребърна двудневен хумористичен фестивал "Сребърна пее и се смее", който е факт като част от Областен културен календар вече 10 години, защото в историята влезе 11-ото му издание

Организаторите НЧ "Възраждане-1940", местното кметство и Община Силистра посрещнаха 34 групи, включително от областите Варна и Шумен.
 
Фестивалът бе открит от кмета на селото Георги Иванов в присъствието на д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет Силистра, на Денка Михайлова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности " и на Елена Томова - главен секретар на Областна администрация Силистра. Сред гостите на проявата бе д-р Тодор Тодоров - областен лидер на ПП ГЕРБ.
 
От името на областния управител Ивелин Статев до участниците във фестивала бе изпратен поздравителен адрес, с какъвто бяха уважени певците и танцьорите и в друга културна проява - фестивала   "Нека винаги на има слънце", дело на НД "Русофили", като домакин на регионалния кръг бяха община Силистра и местната структура на движението. Участие във фестивала взеха деца от предучилищна възраст и ученици от 1 до 12 клас, оценявани от тричленно жури, допуснало някои  от тях до финала в Казанлък.