Областна администрация уважи с цвете и поздрав 100 педагози ветерани за учителския празник

5/10/2018
Празнична вечеря в Силистра в навечерието на международния ден на учителя (5 октомври, учреден от ООН), честван в 100 страни по света, бе проведена в Силистра с десетки педагози ветерани.
 
Тържеството бе организирано по идея на доц. д-р Илияна Горанова – дългогодишен директор на ИПУ Силистра и на Филиал Силистра на РУ „Ангел Кънчев“, почетен гражданин на Силистра през 2018 г.
 
Проявата бе в изпълнение на нейно обещание при връчването на наградата й на 14 септември по време на тържественото заседание на ОбС Силистра, а предложението бе прието от органите на местното самоуправление с ангажимента да стане традиция.
 
Организатор бе съществуващия от две години Клуб на учителя пенсионер „Иван Байчев“, издирил и поканил около 100 учители ветерани от местни основни и средни училища, както и преподаватели от Филиал Силистра на Русенския университет. 
 
Инициативата бе осъществена от община Силистра със съдействието на други спомоществователи, сред които лепта, събрана от общинските съветници; от „Стомана“ АД, както и от членове на Клуба.
 
Цвете за всеки участник във вечерта от името на Областна администрация Силистра поднесе зам.-областният управител Стоян Бонев, а пред всички бе представен и специалният поздравителен адрес на областния управител Ивелин Статев.
 
Приветствия имаше от името на Общински съвет Силистра с председател д-р Мария Димитрова – патрон на инициативата, и от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов – домакин на вечерта, както пише в поканите.
 
Поздрави от ВГ „Златна есен“ и от ВГ „Ретро“ при НЧ „Доростол“ Силистра, от Студио „До Ре Ми“ и от инструменталния дует Григор Шопов – Стоян Дечев (музикален педагог, почетен гражданин на Силистра).