Областният управител взе участие в празника на град Алфатар

5/9/2018

В град Алфатар бе проведено тържество за отбелязване на 44ата годишнина от обявяването на селището за град през 1974 г. Честването на събитието по програма на общината с кмет Янка Господинова бе на централния градски площад пред сградата на НЧ "Й. Йовков".

В него участваха областният управител Ивелин Статев, народният представител Александър Сабанов, главният секретар на община Силистра Ростислав Павлов, представители на общинските администрации на Дулово, Кайнарджа и др.  Поздравеителен адрес бе представен от президента Румен Радев.

Специален гост бе извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан Наргиз Гурманова. В програмата - изпълнения на Силвия Кацарова и на Теди Кацарова, на Музикална школа "Великов" Силистра, Балет "ЛИДЕНС" Силистра и др..

На 4 септември 1974 г., когато населеинето е наброявало 5 хил. души, с указ на Държавния съвет от селище от градски тип Алфатар е обявен за град с участието на тогавашния държавник Станко Тодоров.

За кратко време в Алфатар се изграждат големи производствени и търговски общности. Построени в по-късен период са нови сгради на училището и детската градина, както и спортна зала.