Среща на областния управител на Силистра Ивелин Статев с Нейно Превъзходителство Наргиз Гурбанова - посланик на Република Азербайджан

5/9/2018
Областният управител на област Силистра Ивелин Статев се срещна при гостуването й в Силистра с извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан Наргиз Гурбанова, доктор на философските науки.
 
Представителят на държавната власт запозна Нейно Превъзходителство с основните характеристики на областта в социален, икономически, туристически и културен план. Подчертани бяха възможностите за развитие на транспортни услуги, добив и преработка на природни богатства, енергийни продукти, културен и поклоннически туризъм, и др., към които в азиатската страна има интерес като цяло на българска територия.
 
„Българите и азербайджанците сме на еднаква емоционална вълна, открити и толерантни сме, и всяка от нашите страни е важна за другата като стратегически партньор в съответния географски регион“, отбеляза посланик Гурбанова.
 
От нейните думи стана ясно, че тя вече е гостувала в Тутракан и в Алфатар, от които градове, както и от техните местни ръководители, е с чудесни впечатления за усилията, полагани в полза на общностите.
 
В името на приятелството между представителите на народите бяха разменени символични подаръци: областният управител дари гостенката с екземпляр на „Енциклопедия на област Силистра“, която дава информация в различни сфери и за България като цяло, а посланик Гурбанова подари на г-н Статев за спомен от срещата бутилка с еликсир от нар, известен като плод от рая, декориран с кралска корона и притежаващ лечебни средства.