Областният управител на Силистра се срещна с представляващия ротарианската общност в България

31/7/2018
Областният управител Ивелин Статев проведе среща с Веселин Димитров - управляващ ротарианската общност в България за 2018-2019 г., който гостува за един ден в Силистра на местния Ротари клуб, създаден през 2000 г. и номиниран за "Почетна грамота" заради дейността си през миналата ротарианска година.
 
Представителят на държавната власт в седемте общини на Крайдунавска Добруджа и представляващият ротарианците от нашата страна беседваха по темите за мястото на гражданското общество в осъществяването на необходими за обществото проекти, както и за партньорството по тяхната реализация.
 
Г-н Статев разказа на госта за развитието на област Силистра, както и за проблемите, които властовите институции решават. От своя страна г-н Димитров разкри целите, които има Дистрикт 2482 България през започналата на 1 юли нова ротарианска година.
 
В дискусията участваха президентът в момента на Ротари клуб Силистра Александър Сабанов - народен представител от 20-и МИР Силистра, и асистентът на дистрикт-гуверньора за зона 13 - Русе, Силистра и Тутракан, г-н Николай Костов - паст президент на РК Силистра, чийто едногодишен мандат започна в началото на м. юли т.г. В област Силистра има още един ротари клуб - в град Тутракан, скъздаден през 2005 г.