Поклонение на 2 юни в Силистра

6/6/2018
В Силистра, както и в други градове на областта, бе спазена традицията навръх 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, минути преди сирените да завият в знак на почит, да бъде проведено поклонение в памет на героите. 
То започна с шествие начело с Градски духов оркестър от пл. „Свобода” до паметника на Стефан Караджа с участието на представители на държавната власт - Стоян Бонев - зам.-областен управител и Елена Томова - главен секретар на Областна администрация; на народния представител Александър Сабанов; на органите на местно самоуправление, представени от д-р Мария Димитрова - председател, и общински съветници от ОбС Силистра; представители на политически партии; културни институции, ученици и граждани.
На почетен караул пред паметника на славния войвода, свързал живота си с Добруджа, бяха ученици от Клуб "Млади възрожденци" при ПМГ "Св. Климент Охридски", а деца от Клуб "Художествено слово" от ОУ "Отец Паисий" изпълниха стихотворението "Хаджи Димитър" на поета революционер Христо Ботев.
 
 
Снимка на Община Силистра.