Областният управител връчи наградите на победителите в областното футболно първенство на Силистра

28/5/2018
Областният управител на Силистра Ивелин Статев връчи наградите на победителите в областното първенство по футбол за мъже и за юноши мл. възраст, проведено на стадион "Луи Айер" в крайдунавския град с организацията на Областен футболен съюз с председател Георги Нарлев. За всеки от отборите финалисти имаше е специален поздравителен адрес от Областна администрация.
 
Пред близо 2 000 зрители на финала при мъжете ФК "Добруджа" - с. Ситово победи ФК "Вихър" - с. Любен с 4:1 (за любенци това е втори финал през последните години и не случайно неговият треньор Еджевит Шабан, който е кмет на селото, получи наградата за най-добър треньор).
 
Така ситовският отбор стана шампион на областта за пръв път в своята история. ФК "Добруджа" - с. Ситово игра финал и при юношите, но загуби от ФК "Йълдъръм" - с. Яребица, община Дулово. 
 
По традиция бяха раздадени и и индивидуалните награди: Ерхан Мехмед от ФК "Вихър" - с. Любен - голмайстор на първенството с 26 попадения; Александър Александров от ФК "Добруджа" - с. Ситово - най- добър вратар, допуснал 12 гола в шампионата; г-жа Вилдан Мемиш - кмет на село Искра, е с наградата за най-добър ръководител, ФК "Победа" - с. Вокил, е с наградата за спортсменство (феърплей).