Награждаване на отличници абитуриенти в Силистра

22/5/2018
В зала 13 на Художествена галерия Силистра бе проведено тазгодишното тържество за награждаване на отличниците абитуриенти в местните средни училища - общообразователни и професионални гимназии, организирано от община Силистра. В него участва главният секретар на Областна администрация Силистра Елена Томова, която приветства участниците от името на областния управител Ивелин Статев.
 
Грамотите на 53 отличници бяха връчени от д-р Мария Димитрова - председател на ОбС Силистра, от зам.-кметовете Денка Михайлова, д-р Мирослав Тодоров и инж. Тихомир Борачев, както още от Ростислав Павлов - секретар на общината, и Славянка Стоянова – председател на ПК „Образование, култура, културно-историческо наследство, вероизповедание и именувания, наука и медийна политика" към Общински съвет Силистра. На 23 май е награждаването на най-добрите учители от всички училища в областния град.
 
Подобни тържества в навечерието на 24 май - Ден на на българската просвета и култура и на славянската писменост, се провеждат и във всички населени честа, в които са близо 50-те начални, основни и средни училища в област Силистра.
 
Във връзка с празника е поздравът на областният управител Ивелин Статев: Честит 24 май! Уважаеми учители и ученици, творци и дейци на науката – свързаният със знанието Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост, е най-светлият и духовен роден, но и международен празник. Благодарение на делото на светите братя първоучители Кирил и Методий, както и на техните славни ученици, няколко народа в Европа и Азия имат своето четмо и писмо. Честит празник!