Отменено бедственото положение в община Главиница, предстои възстановяване на движението от Силистра за Русе и Добрич

27/2/2018
Отменено е частичното бедствено положение в община Главиница, обявено рано сутринта днес от кмета на общината заради проблеми с обстановката в 4 от населените места. От читалището в град Главиница съобщиха: поради лошите метеорологични условия театралната постановка "Великденско вино " се отлага за 7.03.2018 г. от 17.30 часа в салона на читалището.
 
Продължава борбата за пробив през навявания и преспи в района Тутракан - Нова Черна, както и по пътя за Добрич.
 
До час-два се очаква да бъде възстановено движението Силистра – Добрич и Силистра – Русе за МПС до 3,5 т. Все още по второкласния път Силистра – Разград е възможно движение само до границата с Разградска област, тъй като по-нататък има проблеми с почистването. Не е проходим пътят Старо село – Кубрат. До 2-3 часа се очаква нова вълна на снеговалеж и усилване на вятъра. 
 

Из "Прогноза за времето": "В часовете до полунощ ще е облачно, почти без валеж с умерен северен вятър. След полунощ от юг на север очакваме нови снеговалежи, по-значителни по количество над Югоизточна България и по Южното Черноморие. Вятърът от североизток ще се усили. Минималните температури ще са ниски в Североизточна България от -11 до -7 градуса, по Черноморието от -6 до -4, на юг слабо ще се повишат до 0-2 градуса. Запазват се условията за виелици и навявания!

Утре следобед валежите ще отслабнат. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Над страната ще прониква по-студен въздух и дневните температури ще са отрицателни: от –7 до –4 градуса."