Областният управител на област Силистра участва в първия прием на новия генерален консул на РФ в Русе

22/2/2018
В Генерално консулство на Руската федерация в Русе бе проведен прием на генералния консул Андрей Громов, проведен по случай пристигането на дипломата в България след неговото назначение, за което медиите у нас съобщиха по публикация в сайта на Министерство на външните работи на РФ от края на м. януари 2018 г.
 
Областният управител на област Силистра Ивелин Статев участва в тържеството, заедно с представители на различни институции от областите в Северна България, за които консулството отговаря (Велико Търново, Габрово, Ловеч, Силистра, Търговище, Плевен и Разград).
 
Екземпляр на „Енциклопедия на област Силистра“ бе подарен от името на държавната власт в област Силистра на възпитаника на МГИМО МИД СССР, работещ на различни позиции в МВнР на РФ от 1996 г. насам, вкл. в ООН и в Кипър.
 
Специален гост на събитието беше Н. Пр. Анатолий Макаров – извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в нашата страна, който приветства присъстващите и подчерта значението на генералните консулства на Русия в градовете Русе и Варна.
 
В словото си генерален консул Громов акцентира върху възможността да работи за развитие на двустранните отношения между България и Русия.
 
Руското консулство в Русе е първото по рода си на Балканския полуостров и неговата история е на близо век и половина.