130 години училище в село Проф. Иширково

27/11/2017
Голям тържествен концерт изнесоха в салона на НЧ „Просвета“ в с. Проф. Иширково възпитаниците на местното Обединено училище „Св. Климент Охридски“ , посветен на 130-атагодишнина от неговото основаване. 
 
Празненството бе проведено в присъствие на официални лица от Областна администрация Силистра, представена от заместник-областния управител Стоян Бонев, от Общинска администрация и Общински съвет Силистра, кметство село Проф. Иширково, представители на земеделски кооперации, клубове и др. институции. Задочни поздрави от президентството, от депутати от 44-ото Народно събрание и др.
 
Специални гости за концерта бяха танцовите формации на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Брадвари и на Професионална гимназия по производствени технологии „Евлогий Георгиев“ Силистра; децата от ЦДГ в с. Йорданово, гайдари и кавалджии от Школа „Великов“ Силистра. 
 
Чрез поздравителни адреси на областния управител Ивелин Статев през миналата седмица Областна администрация Силистра уважи изявите на Народно читалище „Доростол“, провело годишен концерт на певческите и на танцовите си формации, посветен на Дните на толерантността и на християнското семейство, както и на пловдивчанина Ангел Сотиров, представил в Силистра своя книга по иницатива на областната структура на Съюза на слепите в България.
 
Специално послание бе изпратено от името на държавната власт в областта и на офицера от резерва полк. инж. Атанас Сивков, родом от село Окорш, който представи в силистренската библиотека първата част на забележителнто си краеведско издание за селото, съставено от 6 някогашни махали.