Открита е филателна изложба под патронажа на областния управител на Силистра

6/10/2017
 
В Силистра под патронажа на областния управител на област Силистра Ивелин Статев  бе открита 24-ата изложба на Филателно дружество „Димитър Дончев“, организирана за неговата 70-ата годишнина от Общински съвет Силистра и от община Силистра. Участват 22-ма членове на дружеството, представящи марки и пощенски пликове от различни тематични направления – „Добруджа 1940“, „Космос“, „Народни носии“ и др.
 
Заместник-областният управител Стоян Бонев поздрави филателистите от името на Областна администрация и от името на Съюза на филателистите в България предаде изпратения от неговия председател Спас Панчев златен медал на секретаря на дружеството Христо Христов.
 
Заместник-кметът Денка Михайлова отправи поздрав от общината и награди 6-ма души със златна значка, също дело на СФБ. Заместник-председателят на ОбС Орлин Николов огласи послание от местния законодателен орган и връчи сребърни значки на 4-ма филателисти, някои от които работят в чужбина.
 
Всички присъстващи получиха по екземпляр от специалния каталог, издаден за изложбата, и пощенски пликове, посветени на юбилея, както и във връзка със 130-ата година от Бунта на русофилите – Силистра 1887 г. с лика на неговия ръководител капитан Христо Кръстев.