Тържество за 22 септември - Ден на Независимостта на България

25/9/2017
В Силистра, както и в други градове на областта бе чествана 109-ата година от обявяването с държавен манифест на Независимостта на България през 1908 г. в град Велико Търново. В областния град тържеството бе пред паметника на Васил Левски.
 
В празника участваха областният управител Ивелин Статев и главният секретар на Областна администрация Елена Томова, които поднесоха венец заедно с представители на други институции – Иванка Ташева - зам. председател на Общински съвет Силистра, Мирослав Калинов – директор на дирекция в Общинска администрация Силистра, който държа поздравителното слово от името на организатора – община Силистра, подчертавайки значимостта на Независимостта за пълноценното развитие на българската нация, от десет години и като пълноправен член на голямото европейско семейство.
 
По традиция караулът пред паметника на Апостола на свободата бе осигурен от членове на Клуб „Родолюбие“ с председател Валентин Петков, а Градски духов оркестър озвучи в патриотичен план тържеството и неговото приповдигнато настроение, създадено от изпълненията – песни и стихотворения, на представители на група „Звездици“ от Детска градина „Иглика“, подготвени от педагозите Доротея Момчева и Галина Георгиева.