Откриване на новата учебна година във Филиал Силистра на РУ „Ангел Кънчев“

20/9/2017
В зала „Проф. Славчо Иванов“ на Филиал Силистра при Русенски университет „Ангел Кънчев“ бе открита новата академична 2017-2018 година с тържество с участието на първокурсници, абсолвенти и студенти. По покана на директора на филиала доц. д-р Теменужка Богданова гости на празника бяха проф. д-р Велизара Пенчева – ректор на Университета, заедно с представители на своя екип; Елена Томова – главен секретар на Областна администрация Силистра, д-р Мария Димитрова – председател на Общински съвет Силистра, Денка Михайлова – зам. кмет на  община Силистра, доц. д-р Илиана Горанова -  дългогодишен директор на филиала, както и представители на образователни и културни институции, с които студентската общност си партнира.
 
От името на областния управител на област Силистра Ивелин Статев главният секретар г-жа Томова поздрави студентите и завършващите, на които пожела успех, подчертавайки, че Областна администрация по традиция работи добре с Филиал Силистра и се отзовава на всички възможности за решаване на възникнали проблеми от организационен и друг характер.
 
Проф. д-р Пенчева произнесе слово, в което наблегна на достойнствата на учебното заведение – едно от най-авторитетните в страната, което като стожер на висшето образование в Североизточна България ще бъде съорганизатор на три събития във връзка с Българското председателство на Съвета на Европа.
 
Своите послания към присъстващите отправиха също д-р Димитрова и г-жа Михайлова, както и представители на средни училища, на библиотеката и музея в града, в които работят немалко възпитаници на бившия полувисш педагогически институт, чийто наследник с две направления – педагогическо и инженерно, преди близо 20 години стана сегашният Филиал към Университета в Русе.