Тържество във Филиал Силистра на РУ „Ангел Кънчев“

19/5/2017
В най-голямата зала на Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“ бе проведено тържество за откриване на традиционните Майски научни четения, както и за награждаване на най-добрите по успех абсолвенти.
 
Сред гостите на празника бе областният управител Ивелин Статев, заедно с кмета на общината д-р Юлиян Найденов, зам. ректора проф. д-р Диана Антонова, група от Румъния – от институт в Кълъраш и от три лицея в област Констанца (партньори в международни проекти).
 
Доц. д-р Теменужка Богданова – директор на Филиал Силистра, изнесе експозе пред присъстващите студенти, преподаватели и докторанти, включително и по повод отриването на четенията. 
 
Поздрави представиха и гостите от северната ни съседка, сред които и от Институт за селскостопански науки и ветеринарна медицина – Букурещ, Филиал Кълъраш.  
 
Областният управител г-н Статев приветства участващите в тържеството, подчертавайки необходимостта студентите в днешно време да са иновативни и креативни, да навлизат дълбоко в безпределния свят на науката, развивайки се като честни и родолюбиви българи.
 
Като представител на държавната власт той връчи традиционната годишна награда на областния управител на област Силистра (ваучер за литература и учебни пособия в местна книжарница) на студентката Теодора Кожухарова, която тази година е с най-висок успех.
 
Две студентки майки, също отличнички, получиха награди за своите успехи през учебния процес: на Елица Райнова наградата (часовник) връчи кметът на общината д-р Юлиян Найденов, който също приветства участниците в тържеството; и на Беатрис Ненова, връчена от доц. Богданова. За първи път с награда бе удостоена и студентка от името на доц. д-р Илиана Горанова – дългогодишен директор на Филиал Силистра в близкото минало, която лично участва в тържеството.
 
Проф. Антонова поздрави всички с празника от името на ректорското ръковдство, връчвайки и награда на преподавателката Галина Лечева от филологическото направление на Филиал Силистра, която тази година защити своята научна разработка и вече е доцент.