Поздравления на областния управител до различни институции

15/5/2017
 
Областният управител на област Силистра Ивелин Статев отправи през последните дни поздравления до различни институции във връзки с поводи за делови събития и тържества. Сред адресатите бяха два отбора, съставени от студенти и от журналисти, участници в дебатите „ЗАЕДНО в ЕС“, организирани от Областен информационен център Силистра.
 
Така бяха отбелязани наведнъж три годишнини: 60 години Европейски социален фонд; 10 години от присъединяването на България към ЕС; 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от Областни информационни центрове в България.
 
110-ата година на НЧ „Дочо Михайлов“ – село Бабук, едно от най-изявените в област Силистра, също бе възможност представителят на държавната власт да изрази уважение към различните поколения самодейци. Поздрав заслужиха и участниците – над 500 представители и на клубове и читалища от няколко общини, в поредния фестивал „Сребърна пее и се смее“, единствен по рода си в област Силистра.
 
В град Дулово по най-тържествен начин екипът на общината начело с кмета д-р Юксел Ахмед отбеляза финала на програмата „Дни на моя град“ с голям празничен концерт с участието на формация от Ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“, както и на певеца Веселин Маринов.
 
Областният управител г-н Статев поздрави лично дуловци с празника, който по традиция е в средата на м. май, на който са посветени редица културни събития, сред тях и уникалният фестивал „Златното магаре“, възстановен преди няколко години след десетилетия забава.
 
Дни преди това областният управител уважи с поздравление възпитаниците на СУ „Васил Левски“ с директор Йорданка Копринджийска, които отбелязаха 65-ата година на своето училище с няколко разнообразни инициативи.
 
Започнаха и тържествата, посветени на абитуриентите от „Випуск 2017“, като началото дадоха зрелостниците от ПГСУАУ „Атанас Буров“ Силистра с директор Дочка Милушева, до които областният управител също изпрати свое послание, изразявайки уважение към труда на учителите, извели до финала на средното образование 105 абитуриенти от 4 паралелки.
 
Сред тях са носителите на престижните награди: „Златна пара“ – Нелина Петрова, „Сребърна пара“ – Кристиана Иванова и Ивета Димова, а най-добри в професията са Димитър Димитров – икономист информатик, Косара Ненова – финансист, Сияна Йорданова – туризъм, Йордан Вели – готварство. Всеки от тях получи и патриотичен подарък – диск с материали „Това е България“.