Семинар „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие“ в Силистра

10/4/2017
             На 12 април от 9 до 15 ч. в Областна администрация Силистра Женско сдружение „Екатерина Каравелова” – гр. Силистра и Фондация „Асоциация Анимус” провеждат семинар „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие“–  път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие.
 
            Събитието е част от националната  инициатива за популяризиране и подобряване на Координационният механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие и е под патронажа на Мария Габриел – заместник председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП. Домакин на събитието е областният управител на област Силистра  Петко Добрев.
 
            Тази инициатива е в контекста на подписаната от правителството на Република България Конвенция на Съвета на Европа за борба с насилието над жени и домашното насилие и подготвяната й ратификация. Партньор на кампанията е и Европейското женско лоби.
 
            В семинара ще бъдат представени практики във взаимодействието на представляваната от Вас институция и другите участници в мултидисциплинарната работа при случаи на домашно насилие.