С дарения ПМГ „Св. Климент Охридски“ обзаведе кабинет по биология

6/4/2017
В ПМГ „Св. Климент Охридски“ с тържество, организирано от директора на най-старото средно училище в област Силистра Анелия Невска, бе открит кабинет по биология, обзаведен с микроскоп, лаптоп и видео екран за онагледяване на уроците.
 
В него участваха заместник областният управител Младен Минчев - от името на държавната власт в областта, директорът на Филиал Силистра на РУ „Ангел Кънчев“ доц. д-р Теменужка Богданова, общинският съветник Георги Кирилов като дарител, Цветана Цанова – член на Обществения съвет на гимназията, експерти от РУО на МОН и др. Всички те подариха цветя и аксесоари за новия кабинет, осъществен по проект с дарения на бизнесмена Явор Георгиев и на нотариус Десислава Петрова.
 
„Благодарение на новата техника учениците в часовете по биология ще могат да проявяват иновация, креативност и съпреживяване, за да получават още по-добра подготовка, независимо че и при сегашните условия имаме много добри постижения по природните науки“, заяви директорът Невска при откриването на кабинета.
 
Базата му е обогатена с колекция от препарирани животни, ползвани години наред в обучението на студенти педагози в специалност биология в бившия Полувисш учителски институт в Силистра. Дарението бе направено от доц. д-р Богданова с идеята учениците да имат още повече нагледни материали. То е повод да се заговори за подписване на договор за партньорство между Филиал Силистра и ПМГ „Св. Климент Охридски“.
 
Част от изказващите, сред които и Веселина Георгиева – ръководител на катедра „Природни науки“ в училището, обосновано предположиха, че при новите условия гимназистите ще имат достъп до по-нагледна картина за света, природата и екологията. Още повече, че от тази учебна година в ПМГ има безжичен интернет, с пожеланието изучаващите ботаника и биология да бъдат добри ползватели и стопани.