Агенцията по заетостта информира, че продължава да набира кандидатки за сезонна селскостопанска работа в Кралство Испания

10/1/2017
Агенцията по заетостта информира, че продължава да набира кандидатки за сезонна селскостопанска работа в Кралство Испания.
 
Заявените за цялата страна общо 600 места за работнички за бране на ягоди са по браншова оферта на испански работодател от провинция Уелва (в различни стопанства в Палос де ла Фронтера). В нея конкретно са описани изискванията към кандидатките, както и условията на работа. Ягодоберачките трябва да са на възраст от 20 до 40 години, да имат опит в селското стопанство,да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.
 
·      Работодателят предлага брутна заплата в размер на 40,15 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,70 € на ден. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки. Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като стойността на билета се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия.
 
Интервютата за подбор ще се проведат през седмицата 23-27 януари 2017 г. в различни градове на страната, като за точните места, дата и час кандидатките ще бъдат уведомени своевременно. Очакваното заминаване на одобрените е през февруари и март.
 
Кандидатките следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 13 януари 2017 г., петък.
 
Пълна информация за конкретните изисквания на испанския работодател, образци и подробни указания за необходимите документи, които да се носят на интервюто, желаещите да работят в Испания могат да получат във всяка дирекция “Бюро по труда”.
 
10 януари 2017 г.