Продължава отварянето на пътищата в област Силистра, подобрена е картината на електроснабдяването

8/1/2017

По информация от ОПУ Силистра с едно изцяло проходимо основно пътно направление (Силистра – Русе), с друго частично отворено – от Силистра за Шумен при това само до границата със село Загориче и с уговорката – проходимост при зимни условия за леки автомобили в състояние на стеснения на пътните платна, както и с няколко отсечки от третокласната пътна мрежа в област Силистра посрещат добруджанци третата нощ от снежната блокада.

 
Възможно е движение по пътищата в различни райони на областта: до село Старо село в посока Кубрат, от Алфатар за Алеково и от Алфатар за Войново до разклона за Кайнарджа;Дулово – Исперих, Зебил – Конево, Окорш – Паисиево – Главиница, Силистра – Богорово. Всяка община има връзка с областиня център Силистра. Повече от две трети от пътищата между населените места също са проходими при зимни условия.
 
На помощ на добруджанските екипи от утре идват три роторни снегорина от други области на страната, включително от Южна България.
 
Подобрение има на картината с електроснабдяването и респективно с водоподаването там, където е зависимо от електричеството, като информацията е от дежурните в общините. Най-трудно продължава да бъде в община Дулово, където екипите работят по отстраняване на повреди в няколко села. В община Главиница без ток са селата Стефан Караджа, Осен и Бащино; в община Кайнарджа – село Краново; в община Тутракан – селата Търновци и Антимово; в община Алфатар – село Кутловица, като в село Чуковец няма вода; в община Силистра без ток е село Българка.