Разпоредено е повсеместно опесъчаване в Силистренско

13/12/2016
Падналият сняг, макар и стопяващ се, и очакваните ниски температури, които могат да предизвикат обледяване на пътищата, е причина да се резпореди масово опесъчаване на пътищата в област Силистра, съобщиха от ОПУ. Рано сутринта най-много сняг е имало в района на Тутракан и съседните общини.
 
Сигнали за проблеми с автомобили има и в района на Силистра – на познати невралгични места като т.н. Осми пост, където е имало закъсал джип.
 
Опесъчаването, целящо на първо време да стопи снега, а и да не позволи образуване на ледена покривка, продължава според предварителния план – от главните към периферните пътища, като най-отдалечените са от тип „3-Г“. Разпореждането е пясък да има не само по завои и криви участъци, а повсеместно.
 
Според прогноза за времето до вторник следващата седмица ни очаква сравнително сухо време, с разкъсана облачност. Нощните температури в този период почти в цялата страна ще са отрицателни (минус 3-4 градуса), а през деня положителни (1-5 градуса) в различните райони на страната.