Областният управител поздрави участниците в кулинарния фестивал в Сребърна, община Силистра, и в празника на село Секулово, община Дулово

17/10/2016
 
За четвърта поредна година силистренското село Сребърна събра на едно място гастрономи в най-големия кулинарен фестивал в Крайдунавска Добруджа – „Гозбите на Добруджа“, провеждан под патронажа на кмета на общината д-р Юлиян Найденов, заедно с кметство с. Сребърна с кмет Георги Иванов и НЧ „Възраждане“ със секретар Елеонора Георгиева.
 
До участниците в фестивала с конкурсен характер (журито бе с председател Йордан Касабов - д-р по отнология) поздравителен адрес изпрати областният управител Стоян Бонев, отбелязвайки проявата като една от най-мащабните в Областния културен календар. 
 
Тази година във фестивала участваха 116 души от селата Сребърна, Ветрен, Ситово, Попина, Смилец, Брадвари, Голеш и др., както и от градовете Силистра и Ямбол, представили близо 500 ястия. Награди получиха представители на 8 населени места: Силистра, Ямбол, Сребърна, Ситово, Голеш, Шуменци и Ветрен, като най-голямата - за „Етновизия“, отиде в село Смилец за НЧ „Светлина“.
 
В кулинарния конкурс се включиха участници от съседна Румъния от град Констанца – представители на Дом за деца, лишени от родителски грижи „Антонио”.
 
Заедно с други деца от различни етноси - от селата Брадвари и от Сребърна, те взеха участие в традиционната „Детска готварска работилница”, както и в програмата.
 
Областният управител уважи с поздравителен адрес организаторите и гостите на празника на село Секулово в община Дулово, отбелязало през почивните дни 340-ата година от своето сноваване.