Новоизбраният кмет на община Главиница положи клетва пред Общински съвет Главиница

10/10/2016
 
Общински съвет Главиница проведе заседание, на което новоизбраният кмет на община Главиница Неждет Неази положи клетва пред общинските съветници в присъствието на областния управител Стоян Бонев - гост на форума на местния законодателен орган.
 
Председателят на Общинска избирателна комисия Главиница Венцислав Маринов обяви резултатите от изборите. Съгласно протокола представителят на ДПС г-н Неази е избран в първия тур на проведените частични избори на 2 октомври т.г. с 3 374 действителни гласове (55,05%).
 
Неждет Неази се закле да служи вярно на гражданите на общината и подписа клетвен лист, след което председателят на Общински съвет Главиница Месут Алиш му връчи символичния ключ на Главиница и кметската огърлица от Националното сдружение на общините в Република България.
 
Областният управител на област Силистра Стоян Бонев поздрави новия кмет с думите: „В общинските администрации се решават проблемите на гражданите. Там се раждат идеите и чрез нейните структури се осъществяват. В името на благоденствието на общините и на обществото. 
 
Пожелавам на добър път в изпълнение на кметската си мисия и на поетите обещания на новоизбрания кмет на община Главиница. Пожелавам му също да намира най-пряката линия за ползотворно общуване както с гражданите – негови избиратели, така и с местния колективен политически орган – Общинския съвет, който е законодателното съвещание на местната общност. На Вас – общинските съветници, пожелавам да бъдете ефективен законодател и коректив на кметските решения и действия“.
 
Присъствалият народен представител Рамадан Аталай, който заедно с колегите си Невин Хасан и Ахмед Ахмедов бе сред гостите, също му пожела да работи в интерес на цялото население на добруджанската община. Във форума участваха партийни лидери на различни партии, кметове и председатели на общински съвети от област Силистра, както и много граждани.