Областна администрация Силистра уважи млад японец с краеведски заслуги

29/9/2016
На среща в Областна администрация Силистра младият японец Кента Сугаи – докторант по българистика в СУ „Св. Климент Охридски“, бе уважен с благодарствен адрес от областния управител Стоян Бонев, връчен му от заместник областния управител Елена Томова. Гостът бе придружаван от свой сънародник и от общественика Георги Вълев, както и от Дарина Петкова от община Силистра. Заедно с адреса му бяха подарени и книги, свързани с българския език, както и книжка с разкази за Васил Левски, за да му напомнят за нашата страна.
 
С тяхно съдействие стана възможно осъществяването на няколко краеведски експозиции сред най-старите жители на село Калипетрово, както и на наследниците на предците им в румънското село Бранещи. 28-годишният представител на Страната на изгряващото слънце имаше срещи при председателя на Общински съвет Силистра д-р Мария Димитрова и с кмета на общината д-р Юлиян Найденов.
 
Пред представителите на държавната и на местната власти г-н Сугаи е споделил, че се връща в родината си, за да продължи своята докторантура в Токийския университет, но смята да идва в България, където да развие своите контакти и научни познания в сферата на българистиката.