Тържество за Деня на Независимостта в Силистра

26/9/2016
Пред паметника на Васил Левски в Силистра бе тазгодишното тържество за 22 септември – Ден на Независимостта на България, проведено от общината. По повод празника и в чест на Апостола на Свободата бяха поднесени  венци и цветя.
 
Кметът д-р Юлиян Найденов произнесе слово по случай честването на едно от най-значимите в историята на съвременна България събития, в което той заяви: „Независимостта е висшата ценност на гражданското общество. От нея черпим вдъхновение в изграждането и укрепването на българската суверенна държава! Само чрез независимостта, ние можем да съществуваме пълноценно като нация, част от общото европейско семейство. Нека всички заедно работим за успеха и бъдещето на Силистра и на нашата Родина!“.

Сред официалните лица на церемонията бяха Негово Високо преосвещенство Доростолският митрополит Амвросий, областният управител на Силистра Стоян Бонев, заместник председатели на Общински съвет Силистра, представители на политически партии, институции и граждани.
 
Приветствие към обществеността поднесе и Наталия Симеонова, главен уредник в РИМ  Силистра, а стихотворението „За България“ изпълни третокласникът Георги Георгиев от ОУ „Иван Вазов“. Песента „Българийо, обичам те!“ представиха Елица, Марина и Милица Тодорови, възпитанички на Центъра за музика и изкуства „Мегатон“, лауреати на различни конкурси.