Областният управител участва в празника "Алфатар - 42 години град"

2/9/2016
В най-малкия добруджански град - Алфатар, бе проведен празникът за 42-годишнината от Указа на тогавашния Държавен съвет на НРБ, издаден на 4 септември 1974 г., за да извести удостояването на правото едно от най-големите в онези години села в окръг Силистра да се нарича град.
 
В тържеството, организирано от общината с кмет Янка Господинова, със съдействието на местния бизнес, участваха народният представител Алтимир Адамов, областният управител Стоян Бонев, председателите на общинските съвети в  Силистра и в  Тутракан д-р Мария Димитрова и Данаил Николов, кметовете на Тутракан и Кайнарджа - съответно д-р Димитър Стефанов и Любен Сивев, както и други представители на местното самоуправление в област Силистра. 
 
Дългогодишният секретар на НЧ "Йордан Йовков" - Алфатар Ганка Пенчева откри празника "Алфатар - 42 години град", в който с професионализъм и настроение се вписаха гостенките от Трио "Сопрано", които за пръв път пяха в Алфатар, както и самодейките от Народно читалище "Йордан Йовков", едно от най-старите в областта.
 
Още три града от област Силистра имат празници през м. септември - на 5 септември - Главиница, на 14 септември - Силистра, и на 21 септември - Тутракан.