Предстои ремонт в сградата на профсъюзите в Силистра по проект „Красива България“

2/9/2016
 
Проект за осигуряване на достъпна среда в сградата, известна като Профсъюзите в град Силистра, е в списъка сред 21 обекта в страната, утвърдени за финансиране и реализация през настоящата година, съобщи областният управител на област Силистра Стоян Бонев. За целта е подписано споразумение с Министерството на труда и социалната политика. 
 
Проектите са по мярка „Осигуряване на достъпна среда в обществени сгради“към поредното издание на „Красива България“ през 2016 г. Общата стойност на строително-монтажните работи е близо 130 хил. лева с ДДС.  С проекта със собствено съфинансиране кандидатства Областна администрация Силистра.
 
Той се отнася до масивна 7-етажна сграда от административен характер с разгърната площ от 2 444 кв. м. В нея от години са настанени различни държавни институции (Областна дирекция „Земеделие“, областните  структури на ГРАО, РДСП, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, пробационната служба и др.), както и офисите на КНСБ. Общо 59 са работните места в сградата, а десетки хиляди са посещаващите я всяка година.
 
Предвидени са няколко дейности, сред които най-съществената е доставка и монтаж на пътнически асансьор (подмяна на асансьорна уредба), вкл. с бутони за брайлова азбука. Всички санитарни помещения в сградата ще бъдат ремонтирани със средства по проекта. Предвидено е и приспособяване на тоалетна за хора с увреждания.