ОСУ "Дръстър" Силистра първо в областта откри новата учебна година

1/9/2016
Единственото в област Силистра специализирано в спорта учебно заведение – Общинско спортно училище „Дръстър“ Силистра, откри първо в Крайдунавска Добруджа новата 2016-2017 г. учебна година. По традиция до 15 септември е началото на тренировъчния процес в 7-те спорта, развивани в училището, в което за 12-и път удари училищен звънец в първия септемврийски ден. През тази учебна година под ръководството на директора Петър Цветков ще се учат 183 ученици от пети до дванадесети клас.
 
На поканата на ръководството на училището за участие в тържеството за първия учебен ден се отзова заместник областният управител Младен Минчев, който приветства от името на Областна администрация Силистра учениците, треньорите и преподавателите по различните учебни дисциплини.
 
В ритуалите участваха председателят на Общински съвет Силистра д-р Мария Димитрова и кметът на общината д-р Юлиян Найденов, както и представители на различни институции – Регионално управление на образованието, Обединено общежитие „Младост“ и др.
 
Отец Добри Върбанов проведе водосвет за здраве от името на Доростолска епархия и освети новия училищен автобус, подарък от Министерство на образованието и науката, за да бъде на разположение на спортистите.
 
Директорът на училището г-н Цветков направи кратък отчет на изминалата учебна година:
„Състезателите по борба завоюваха 6 златни медала от държавните първенства. Плувците Богомил Яковчев и Георги Георгиев продължават победния си път в националния отбор на България. Рустислав Добрев участва на световното първенство по самбо, а футболистите ни зарадваха с второто си място в зона Варна.
 
Стрелците не остават назад с шампионските завоевания на Теа Димитрова и Ванина Илиева. Джудистите и самбистите също се отчетоха със златни, сребърни и бронзови медали (Еманоела Деспова e с две шампионски титли от държавните първенства по самбо и джу-джицу; медали имат Танер Ружди, Рангел Русев, Йоанна Великова и др.) Лекоатлетката Джансу Моарем донесе бронзов медал от Националния шампионат по спортно ходене. 
 
Наши ученици от Випуск`2016, които за четвърта поредна година придобиха и специалност „помощник треньор“, са вече студенти в НСА „В. Левски”в Софияи във Висшето Военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна. Добре дошли на техните последователи – петокласниците (20), за да продължат дейността на училището.“