Прояви за Деня на детето в общините Силистра, Тутракан, Ситово и Кайнарджа

31/5/2016
В навечерието на 1 юни - Ден на детето, станаха известни програмите в някои от общините в област Силистра. 
 

На 1 юни от 18.30 часа в големия салон на театъра в Силистра е спектакълът "Скъпа Елена Сергеевна" от Людмила Разумовская на Театрално студио "Питър Пан" при ПГСУАУ "Атанас Буров" с ръководител Христо Христов. Постановката и актьорите в нея са носители на 6 награди от национален ученически театрален фестивал в град Бургас.


Също в областния град от 16.30 до 18 ч. е шоу-спектакълът със  забавни игри „Островът на късмета”, дело на  Драматично-куклен театър Силистра на пл. „Свобода”. Отново там, но от 19 ч. е хепънингът „Професионална гимназия по строителство и приятели”.

 
Програмата си за детския празник в Деня на детето обяви и община Тутракан: забавления с аниматори (15,30 ч.) и концерт от 17 часа на най-талантливите тутраканчета - всичко това на амфитеатъра в дунавския парк.
 
Навръх 1 юни в село Добротица - община Ситово, с домакинството на ОУ "Отец Паисий" е първият по рода си общински детски празник, който ще бъде отбелязан със спектакъл под егидата на кмета на общината Сезгин Алиибрям.
 
В община Кайнарджа също трите училища проведоха предварително празника на детето с концерта "Слънчеви приятели" с домакинстовто на училището в село Голеш.