Патронен празник на ПГМТ „Владимир Комаров“-Силистра

16/3/2016
 
 
В двора на ПГМТ „Владимир Комаров“ в Силистра се проведе 53-ят патронен празник на професионалната гимназия, в която се учат близо 200 ученици в 9 паралелки с подрастващи от цялата Силистренска област.
 
В тържеството по покана на директора Петранка Георгиева участваха заместник областният управител Елена Томова, която приветства от името на Областна администрация; началникът на отдел в РИО на МОН Марин Ботев, представители на Филиал Силистра на РУ „А. Кънчев“, както и на училищното настоятелство.
 
Бяха представени поздравителни адреси от името на Общински съвет Силистра и на община Силистра. Директорът на училището награди победителите в няколко конкурса – литературен, фотографски, за електронни игри и техническо чертане, както и от турнира по волейбол.
 
Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на летеца космонавт Владимир Комаров, два пъти герой на СССР и първият, загинал по време на полет в Космоса. През 2017 г. предстои да бъдат отбелязани две годишнини - 90 години от рождението му и 50 от неговата смърт.
 
Танцов състав при Ансамбъла за народни и песни и танци „Силистра" при НЧ „Доростол" с главен художествен ръководител Тихомир Лефтеров поздрави учениците с техния празник. На 16 май т.г. е концертътт за 50-ата година от създаването на ансамбъла.