Информационен ден в Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев"

15/3/2016
В Областна администрация Силистра бе част от проведения „Информационен ден“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“, който има 70-годишна история. Там бе срещата, преминала като дискусия на тема „Възможности за обучение и партньорство с Русенския университет "Ангел Кънчев“. 
 
В нея участваха заместник областният управител Елена Томова, Цветана Игнатова – началник на отдел „Култура“ на Община Силистра, представители на местната власт, директори на училища, кметове и заместник-кметове на села и общини от региона.
 
Екипи от Русенския университет и Филиал  Силистра проведоха срещи с ученици от СОУ „Никола  Вапцаров“, ПМГ „Св. Климент Охридски“, ЕГ „Пейо Яворов“ и ПГСУАУ „Атанас Буров”.
 
На централния площад студенти от Русе и от Филиал Силистра представиха пред гражданите учебното заведение, едно от най-престижните у нас, придобило и широко международно признание предвид работата си с ВУЗ-ове от десетки страни по света.
 
Послание към кандидат-студентите отправи ректорът на университета проф. д-р Велизара Пенчева, която наскоро бе избрана след приключилите два успешни мандата на чл. кор. проф. Христо Белоев. На площада присъстваха цялото ректорско ръководство, както и преподаватели от Филиал Силистра.