Областна администрация съпричастна към благотворителна инициатива в Тутракан

2/3/2016

На 1-ви март 2016г. в Обреден дом - Тутракан се проведе благотворителен коктейл с изложба на 70 уникални рисувани икони в подкрепа на параклиса "Св. ВМЧК Димитър Солунски". Иконите от изложбата са дело на ученици от Теоретична гимназия "Дечебал" - Букурещ с ръководители Стефания Начиу и Елена Русу. 


Заместник областният управител на област Силистра Младен Минчев, който стана съпричастен на инициативата от името на Областна администрация Силистра, бе сред специалните гости на събитието с участници от Кирнодж, Румъния - кметът Иринел Роман и Аурелиан Котобан - общински съветник.

 

Румънската община дари 8 от икони, а 20 от произведенията на изкуството, участвали в изложбата, са станали част от търговете. Всички гости, заедно с основните спонсори, получиха специални специални сертификати.

 

Резултатът от инициативата: събрани са повече от 8 600 лева. Сред дарителите четем имената на предприемача Венцислав Статев, на бизнесмена и областен координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров, на тутраканеца с американско гражданство Стив Харалампиев и др. 


Малката Елица Камбурова от гр. Тутракан създаде настроение у присъстващите с прекрасното си изпълнение на песента "Моя страна, моя България". Отец Илия Тонков разказа историята на параклиса "Св. ВМЧК Димитър Солунски", в чиято полза е набирането на средства.