Програма за празнуване на 3 март в общините от област Силистра

1/3/2016
На тържествената церемония на пл. „Свобода“ в Силистра от 10.00 ч. на 3 март т.г. честта да вдигнат националното знаме на Република България е отредено на Даниел Петров от XII клас в Общинско спортно училище „Дръстър", Маргарита  Вълчева от  XI клас в Езикова гимназия "Пейо Яворов" и Росина Георгиева от 11 клас на ПМГ „Св. Климент Охридски”.
 
Непосредствено след тържественото поднасяне на венци и цветя на сцената на пл. „Свобода“ ще се извисят гласовете на Милен Иванов и Даниел Спасов от формация „Двуглас“, познати от екрана на БНТ.
 
Тържества със зари проверки ще има в Тутракан от 19 ч. в парк "Христо Ботев", вкл. с концерт с участието на Йордан Марков, и в Алфатар от 18 ч. пред паметника на Христо Ботев.
 
Общоградско тържество ще има в Дулово от 10 ч. пред паметника на Васил Левски, вкл. с поднасяне на цветя и пред паметника на загиналите от Дуловския край.
 
В Главиница в 9 ч. е панихидата в православния храм "Св. Димитър", а в 9,30 ч. - ритуалът със слова и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски.
 
В Ситово с начало в 11 ч. е предвидено поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите за българската свобода ситовци, както и концерт в читалището с участието на училищни състави.
 
В Кайнарджа – в 10,30 ч. в деня на празника – тържество с поднасяне на цветя, а предния ден на 2 март в 15 ч. – концерт в салона на читалището.