Агенцията по заетостта информира, че поредна година набира кандидати за сезонна селскостопанска заетост в Португалия и Дания

24/2/2016
Агенцията по заетостта информира, че поредна година набира кандидати за сезонна селскостопанска заетост в Португалия и Дания. Те ще бъдат наети за бране на грах. Обявени са общо 400 работни места.
 
Работодателят е компания Greenpeas Entreprise, която е най-големият производител на десертен грах в Дания. От две години компанията е разширила производството си и в Португалия, поради което се набират повече работници за работа и в двете държави. Заетостта в Португалия започва в края на март и продължава до юни с пик през април и май. Работниците, които са показали лоялност и продуктивност и които желаят, заминават за същата работа в Дания. Заетостта там е от юни до септември. Настаняването в Португалия е в къщи/общежития, а в Дания – в каравани.
 
Желаещите да кандидатстват трябва да са физически здрави и да владеят английски език на разговорно ниво, предимство е опитът в селскостопанска работа, особено в брането на плодове/зеленчуци. Заплащането е на количество набрана продукция и зависи от продуктивността на работниците. Ориентировъчното средно заплащане за Португалия е между 700 и 1200 евро, а за Дания между 1000 и 2000 евро. Осигурено е настаняване в апартаменти за 3-5 лица като разходите от 2 евро/ден за потребление на газ и електроенергия се заплаща от работника. В заплатата е включен бонус от 3.25 евро/ден за храна. Общ транспорт до страните може да бъде организиран на минимална цена. Работодателят осигурява кратко обучение/инструктаж преди започване на работата.
 
·      Пълна информация за конкретните изисквания на работодателя и работното място желаещите да работят в Португалия и Дания могат да получат на сайта на EURES – България http://eures.bg/trl.list.asp?id=32&emp=809
·      Крайната дата за кандидатстване е 26 февруари 2016 г. Необходимите документи за кандидатсване са автобиография Europass CV, изготвена на английски език. Те се изпращат на е-мейл адрес: d.piryankova@az.government.bg.
·      Одобрените по документи лица ще бъдат поканени на интервю с работодателя в началото на март в гр. Пловдив.
 
23 февруари 2016 г.