В Силистренско пътищата от републиканската пътна мрежа са отново отворени за всички видове автомобили

5/1/2016
 
След 10 ч. на 5 януари пътищата от републиканската пътна мрежа в област Силистра са отново отворени за всички видове автомобили, с което пада забраната за движение на тежкотоварните, както беше през последните няколко часа, съобщиха от Областното пътно управление.
 
През това време са обработени всички пътища с 22 автомобила, сред които и гребла, вкл. и с  цел опесъчаването им. Междувременно температурата на въздуха отново падна до - 8 градуса.
 
Засилен е и вятърът, което създава условия за нови навявания на някои места. Препоръката: движение с повишено внимание и със съобразена скорост. 
Със заповед на кмета на община Дулово не се провеждат учебни занятия в СОУ „Васил Левски“ – град Дулово, където учат близо 800 ученици, съобщиха от Регионалния инспекторат на МОН в Силистра.Причината е ремонт на парната инсталация.
 
Не учат и в СОУ „Йордан Йовков“ в близкото до града село Окорш, тъй като имат проблем с автобуса, извозващ ученици от други населени места.
 
Засега за два дни са спрени занятията в тези две населени места. До края на седмицата само с  дежурни групи ще се работи в целодневните детски градини в Дулово, предвид настоящата и прогнозираната пътна обстановка и ниските температури.