Коледарски благословии в Областна администрация Силистра

21/12/2015
 
Представители на Целодневна детска градина „Радост“ от град Силистра станаха първите за „Коледа 2015“, поднесли коледарска благословия в Областна администрация Силистра. Те бяха посрещнати с пита и паричка от служителите на администрацията начело със заместник областния управител Елена Томова и главния секретар Ивелин Статев. Децата, подготвени от вещи фолклористи, пяха песни и играха традиционни добруджански коледарски танци. 
 
Само ден-два след тях своята програма с традиционно коледарско съдържание поднесоха и коледарите от ОДЗ "Нарцис" в присъствието на служителите от администрацията, начело със заместник областните управители Младен Минчев и Елена Томова. Предстоят още две гостувания - на коледарите от ЦДГ "Иглика" и на Младежка коледарска група от Клуб "Хари 3" в село Калипетрово, които наскоро участваха в общинския фестивал "Стани, нине, господине" в Силистра, който е част от областния културен календар. 
 
Областният управител Стоян Бонев отправи специален поздравителен адрес и календар на Комитета "Васил Левски" до участниците в уникалното коледно парти - тържество, организирано за стотина деца от 7 населени места (Българка, Бръчма, Смилец, Бабук, Богорово, Поп Кралево, Срацимир) от община Силистра по идея на британското семейство Бернадет и Дъглас Легет с домакинството на НЧ "Васил Левски" в село Българка (с любезната организация на сем. Дочо и Иванка Титеви от името на читалищното настоятелство) и на кметския наместник Тодор Маринов, както и на неговите колеги от другите кметства. 
 
Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов, Общински съвет Силистра с председател д-р Мария Димитрова, Младежката организация на ГЕРБ и ЗК "Съгласие" - село Срацимир, са сред партньорите на начинанието, в което със своя програма се включи Драматичен и куклен театър Силистра с директор Златина Станева.