Общински съвет Силистра преизбра за председател д-р Мария Димитрова

10/11/2015
         На своето първо заседание в новия мандат на местното самоуправление, тържествената част на което бе водена от областния управител Стоян Бонев, Общински съвет Силистра преизбра за свой председател д-р Мария Димитрова от Политическа партия ГЕРБ.
       Тя бе „пръв сред равни“ и в предишния мандат 2011-2015. За нея гласуваха 23-ма от 33-та общински съветници, представители на 8 партии и коалиции. Преди това под ръководството на областния управител бе проведена клетвата на съветниците, на д-р Юлиян Найденов като мажоритарно избран кмет на община Силистра, както и на 10 кметове на кметства – Айдемир, Калипетрово, Сребърна, Проф. Иширково, Бабук, Брадвари, Смилец, Йорданово, Ветрен и Срацимир. В церемонията участваха заместник областният управител Младен Минчев, представители на администрацията, лидери на политически партии и граждани.
      Преди провеждането на процедурата с таен избор на председател, водена от комисия с председател Константин Стоилов, своите политически декларации и поздравления поднесоха д-р Мария Димитрова от името на Политическа партия ГЕРБ, Георги Кирилов – Политическа партия БСП, Александър Сабанов – Местна коалиция „Гражданско единство“ и Иванка Ташева – Политическа партия АБВ. Специално слово изнесе и д-р Юлиян Найденов – кмет на община Силистра.
      Председателстващ на деловата част на първото заседание на Общински съвет Силистра бе Стоянка Дойчева от Политическа партия Движение 21, която е доайен в настоящия състав на местния законодателен орган. Следващото заседание на съветниците от Силистра е на 26 ноември 2015 г.
         Час след заседанието на съветниците в отделна церемония пред сградата на Общинска администрация Силистра кметът д-р Юлиян Найденов получи ключа на града от и.д. кмета Емил Гойчев. В тържеството участваха заместник областният управител Младен Минчев и новоизбраният председател на Общинския съвет д-р Мария Димитрова. Пред участниците в събитието бе представен поздравителен адрес от областния управител Стоян Бонев до кмета на община Силистра.
        В сряда и в петък продължава провеждането на първи заседания на общинските съвети и в другите общини от област Силистра: на 11 ноември – от 10 ч. в Ситово и от 11 ч. в Алфатар, а на 13 ноември – от 10 ч. в Главиница.