Общински съвет Дулово си избра председател със 100% подкрепа

9/11/2015
       В община Дулово се проведе първото заседание на Общинския съвет в новия мандат на местното самоуправление, в което участваха народният представител Алтимир Адамов, от името на държавната власт - областният управител Стоян Бонев и заместник областният управител Младен Минчев, както и представители на политическите сили в региона и общината.
       Под ръководството на г-н Бонев бяха проведени задължителните процедури по представяне на новоизбраните: общински съветници – общо 29 от ДПС, ГЕРБ, РБ и БСП; кмет на общината – д-р Юксел Ахмед, както и кметове на 25 населени места.
       Председателят на ОИК – Дулово Пламен Иванов връчи удостоверенията на избраните представители в разпоредителната и в изпълнителната местни власти, които заедно положиха клетва. В отделна церемония на кмета д-р Ахмед бе връчен ключът на град Дулово – символ на управлението на общината, предаден му от Юксел Исмаил - и.д. кмет на община Дулово.
      Областният управител и кметът на общината поднесоха своите приветствия пред присъстващите, сред които и много граждани. Ученическият съвет при СОУ „Васил Левски“ – град Дулово – най-голямото в област Силистра, поздрави съветниците и кметовете.
      В рамките на дневния ред най-възрастният общински съветник – Ремзи Мехмед, проведе избора за председател на Общински съвет Дулово, какъвто бе избран в лицето на Сезгин Галиб от ДПС –  „пръв сред равни“ и в предишния състав на местния законодателен орган.
      В таен избор той получи 100% от гласовете на съветниците, на които в своята първа реч благодари за оказаното доверие да представлява пред институциите и пред обществеността колективната политическа власт в една от най-големите общини в област Силистра.
      Проведен бе и избор на Комисия за подготовка на проект за Правилник на Общински съвет Дулово, който ще бъде разгледан на следващото заседание.
      Заседанията на общинските съвети в общините на област Силистра продължават: на 10 ноември от 10 ч. - ОбС Силистра, на 11 ноември от 10 ч. - ОбС Ситово, от 11 ч. - ОбС Алфатар; на 13 ноември от 10 ч. - ОбС  Главиница. Миналата седмица своите форуми проведоха ОбС Тутракан и ОбС Кайнарджа, които избраха председателите си - съответно Данаил Николов и Ивайло Петков.