Церемония по откриване на АГРС Силистра

9/10/2015
     На 9 октомври 2015 г. от 13 часа е официалната церемония за откриване на АГРС Силистра и завършване на изграждането на газопровод с високо налягане, предвидена на едноименната площадка между Силистра и Айдемир край главния път за Русе. Домакин е „Булгартрансгаз“ ЕАД.
     За участие в ритуала е поканен министър-председателят Бойко Борисов, който преди няколко дни обяви чрез медиите, че е готов 80-километровият газопровод между Добрич и Силистра, и на 5 октомври е получен акт 16. Премиерът изтъкна, че проектът е бил замразен в продължение на две години. Новото ръководство на преносната компания го е завършило за половин година.
      В церемонията ще се включат министър Теменужка Петкова, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Георги Гегов, областният управител на област Силистра Стоян Бонев, областният управител на област Добрич д-р Маргарита Новоселска, представители на общините Силистра, Алфатар, Дулово, Кайнарджа и Добричка община, през които минава газопроводът, както и представитеили на местния бизнес.