В Силистра бе честван юбилеят „120 години на БТПП“

14/9/2015
 
 
         Българската търговско-промишлена палата, част от която е и Силистренската ТПП, навърши 120 години. На този юбилей бе посветено честването в хотел „Данубе“ в навечерието на празника на град Силистра с участието на Цветан Симеонов – председател на палатата на национално ниво, на Манол Тодоров, председател на СТПП, на Стоян Бонев – областен управител, на Денка Михайлова – зам. кмет на община Силистра; на Димитричка Пейкова – председател на КС на КНСБ, и на Славянка Василева – председател на регионалната организация на КТ „Подкрепа – социални партньори.
         На ЗММ Стомана АД бе връчен специалният диплом за заслуги към палатата. Слово държа местният лидер Манол Тодоров, подчертавайки ролята на палата на областно ниво – около 100 са членовете на организацията в областта. Г-н Симеонов приветства от името на гостите – представители на различни областни палати, припомняйки, че БТПП е една от 1 200 по рода си в Европа, отделно има 200 центрове, а в 200 страни по света съществуват организации от този тип. И още – преди 400 години в Марсилия е сложено началото на дейността за взаимодействие между представителите на бизнеса.
         В поздрава си областният управител Стоян Бонев открои активното участие на СТПП в областните комисии и структури, както и полезната й работа с бизнеса. Поздрав поднесе и г-жа Михайлова от името на кмета на общината д-р Юлиян Найденов. Поздрав към гостите поднесе ТС "Гребенци" при ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - град Силистра, ръководител Николинка Филипова. Днес бе деловият форум на БТПП в Силистра.