Областните ръководства от Северен централен район с предложение за финансиране на ремонти по третокласната пътна мрежа

31/7/2015
          На среща  в Областна администрация Разград областните управители и зам. областни управители от  Разград, Русе, Велико Търново, Габрово и Силистра излязоха с предложение за целево финансиране за извършване на ремонти на 3  приоритетни пътя от трети клас в петте области, включени в Северен централен район. На срещата Област Силистра бе представена от заместник областния управител Янка Господинова.
         В нея участваха също директори на Областните пътни управления от съответните региони, както и експерти в техните администрации. Форумът бе проведен по инициатива на Петър Василев, областен управител на област Разград. Той подчерта, че темата е изключително важна и трябва да бъде предприета стъпка, която да позволи проблемът да се реши в най-кратък срок.
        По време на срещата бе направен анализ и бяха установени част от причините, които са предпоставка за разрушаване на пътната настилка и на съоръженията около нея. За да бъдат предотвратени тези процеси участниците във форума взеха решение още следващата седмица да бъде направено предложение за законодателни промени.
         Трите пътя, предложени за ремонт, са с приблизителна обща дължина около 50 км. Става дума за пътищата: от разклона за Завет до самия град; "Хърсово - Богданци - Ножарево - Владимировци – до село Подайва", както и пътят, минаващ край завод „Амилум” в Разград. Освен за тези три приоритетни пътни артерии, средства ще бъдат искани и за ремонт по пътищата от третокласната мрежа в община Исперих, част от републиканската пътна мрежа.