Областният управител на Силистра поздрави силистренската организация на КТ „Подкрепа“ за 25-ата година от нейното създаване

30/6/2015
          Двайсет и пет годишнината от създаването на организацията на КТ „Подкрепа” бе отбелязана на 29 юни в Силистра след заседанието на Осмата редовна отчетно-изборна конференция на Синдикалния регионален съюз, начело на който бе преизбрана Славянка Василева, която като председател ще продължи да представлява над 20-те организации в региона.
             В тържеството участва областният управител Стоян Бонев, който поздрави участниците в него, сред които бяха лидерът на организацията инж. Димитър Манолов и Юлиян Петров – председател на  синдикат „Образование“. В предварителен разговор с г-н Манолов, който гостува в Областна администрация Силистра, областният управител обсъди с него въпроси, стоящи на дневен ред пред синдикализма в България.            
              В специалния си поздравителен адрес г-н Бонев заяви: „Уважаеми госпожи и господа, синдикалисти от КТ „Подкрепа“ в Силистра, днес Вие имате своя редовен форум, на който отбелязвате най-важните проблеми в региона, както и откроявате всички Ваши действия, предприети за преодоляването им. Като представител на държавната власт проявявам интерес към направената в материалите Ви равносметка, за да получа необходимата информация, от която всяка власт се нуждае. Честита 25-ата годишнина на Конфедерацията, създадена в зората на демокрацията с идеята да защитава съвременни обществени ценности.“ 
           По време на престоя си в града президентът на КТ „Подкрепа“ се срещна и с журналисти. Сред засегнатите в диалога с медиите и синдикалистите теми бе здравеопазването в контекста на засилващата се комерсиализация в тази сфера, което е притеснително, тъй като е за сметка на крайните потребители. По отношение на организираните напоследък от работодателски организации протестни действия, г-н Манолов сподели впечатление, че в тях няма никаква автентична енергия.