Завърши поредният випуск на Детска полицейска академия за област Силистра

1/6/2015
 
         В Алфатар завърши работата си поредният випуск в 9-годишната история на Детска полицейска академия в област Силистра, осъществявана от ОДМВР на територията на РПУ Силистра под патронажа на нейния директор старши комисар Кристиян Петров и на кмета на община Алфатар Йорданка Узунска. В заключителното събитие, на което бе предадено за съхранение в РПУ първото в историята на академията знаме, за да бъде символ и при следващия випуск, участваха отрядите на ОУ „Христо Ботев“ – Алфатар, на ОУ „Отец Паисий“ – село Добротица, община Ситово и на ОУ „Черноризец Храбър“ – село Кайнарджа, които заеха в този ред и призовите места (от първо до трето) в проведените състезания.
       Приветствия към участниците поднесоха митрополит Амвросий, кметът на общината Йорданка Узунска, председателят на ОбС Алфатар Златка Питакова и заместник-областният управител Янка Господинова. Г-жа Господинова изрази задоволството на Областна администрация от проведената работа в Детската полицейска академия. Тя запозна присъстващите и с поздравителен адрес от името на областния управител Стоян Бонев във връзка с пожелания за международния ден на детето - 1 юни. Домакините от Алфатар раздадоха награди на участниците в различни конкурси, реализирани в навечерието на събитието. 
      В края на празника демонстрации проведоха каратистите от КК „Шото“ с треньори Теодор Тодоров и Валери Великов, както и на възможностите за проява в реална обстановка на т.нар. служебни кучета (порода немска овчарка). Различните елементи и „сценки“ показаха полицаите Николай Паскалев, Георги Чингалов, Явор Симеонов и Ценко Колев.