Областна администрация Силистра се включи за трети път в инициативата „Да изчистим България ЗАЕДНО”.

31/5/2015
 
 
         Представители на Областна администрация Силистра се включиха и в третия от петте екодни, част от тазгодишната инициатива „Да изчистим Бългаиря ЗАЕДНО”, проведена в последния ден на м. май. В неделния ден служители от двете дирекции на администрацията, заедно с работници от програмите за трудова заетост бяха в кв. „Изток”, за да почистят спортна и детска площадки. Предишните два екодни бяха на 10 и на 17 май. Следващият е на 7 юни, отреден за почистване на природни паркове и защитени терени, вкл. емблематични за общините и регионите територии („природни богатства“).
        Последният пети ден е на 27 юни и е посветен на усилията на доброволците да чистят край водоеми и реки. За първи път в навечерието на международния ден на река Дунав транснационална зона като една от най-големите европейски реки влиза в инициативата. Участниците в акцията ще имат грижата да почистят крайбрежието.
       В България ициативата се провежда за пета поредна година и натрупаният опит е показал, че най-правилната формула в осъществяването й е доброволците и институциите да работят заедно. Тази година екопроявата е посветена на инициативите „Да изчистим Европа“ и на "Глобално гражданско движение Let’s Do It World".