В Силистра стартира дейността на дружество за работа с малкия и големия земеделски бизнес

29/4/2015
          В Силистра с участието на представители на властта и на бизнес структури  от региона бе открит офис на „Агрион инвест“ АД, един от 23-те в страната, работещи от миналата година насам в различните части на страната.  Дружеството е сред водещите български брокерски компании с мрежа от офиси във всички краища на България с цел подобряване на  професионалното управление на земеделски активи – земи и селскостопанска продукция.
           Ивайло Иванов, търговски директор на фирмата, преряза лентата на новата структура, представена в Силистра от Добрин Добрев и от неговия екип. В тържеството участва зам. областният управител Младен Минчев, който приветства участниците в ритуала, осъществен по християнска традиция от ставрофорен иконом отец Добри Чаков от Доростолска епархия.
         Д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет Силистра поздрави представителите на дружеството и отбеляза, че е радостен фактът, свързан с откриване на работен офис, осигуряващ работни места, на фона на по-честия случай на закриване на представителства и на фирми в Силистренския край. Преди ритуала зам. кметът на община Силистра Денка Михайлова връчи от името на кмета на общината д-р Юлиян Найденов поздравителен адрес до „Агрион инвест“.
         „Земя в добри ръце“  е мотото на компанията, призвана да работи както с малкия, така и с големия земеделски бизнес в България. Тя е в партньорство с три асоциации и до този момент е изработила пет комасационни проекта в различни части на страната. Стремежът на офиса на компанията е да даде тласък в развитието на земеделския сектор в област Силистра с разработени специални и индивидуални услуги при наемането и купуването на земи, в изплащане на ренти, вкл. и с цел преодоляване на синдрома с некоректните брокерски прояви.