Регионалният музей в Търговище откри в Дулово изложбата "Мъжката суетност в миналото"

9/4/2015
           В Исторически музей Дулово бе открита изложбата „Мъжката суетност в миналото“ в присъствието на нейния куратор д-р Толя Любенова от Регионален исторически музей – Търговище. Директорът на музея в добруджанския град Белчо Маринов обяви, че гостуващите експонати ще бъдат на разположение на дуловци до края на м. май, вкл. и в дните на майските културни празници.
         „Предстои да изпълним програма за 55-ата година на град Дулово, на която е посветена и изложба от снимки, дело на фотографа Димитър Колев, представена заедно с проявата от Търговище“, каза при откриването зам. кметът Йорданка Стойчева.
          Заместник областният управител Младен Минчев поздрави присъстващите, автора на изложбата и нейните домакини от община Дулово, за интересната експозиция, обогатяваща дейността на музея.
         Пред аудиторията д-р Любенова, която е специалист по „Нова българска история“ и е автор на книгата „Стопанска история на Търговище и Търговищка Околия (1878-1944)“, сподели, че отдавна е искала в Дулово да  видят изложбата, посветена на българския мъж от края на 19 и началото на 20 в. 
          Групата за стари градски песни „Млади сърца“ от Дулово с ръководител Станка Борисова се вписа по естествен начин в празничната вечер.